روغن صنعتی و گریس ایرانول

روغن صنعتی و گریس ایرانول

شركت ملی نفت ايران در راستای خصوصی سازی شرکت های دولتی و سياست های كلان دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر كاهش حجم تصدی گری دولتی در حوزه غير انحصاری و واگذاری امور به بخش خصوصی، با هدف توسعه مشاركت اين بخش در فعاليت های اقتصادي و صنعتی و به منظور افزايش كارآيی، واحد های روغن سازی پالایشگاه های تهران و آبادان را به سازمان تامين اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و آستان قدس رضوی واگذار نموده است كه اين واگذاری منجر به تاسيس شركت نفت ايرانول در 11 آذرماه سال 1381 گرديد و در بهمن سال 1391 سهام این شرکت در فرابورس پذیرفته و عرضه شد. روغن صنعتی و گریس ایرانول اکنون در سه بخش پالایشگاه روغن سازی تهران، پالایشگاه روغن سازی آبادان و مجتمع ظرف سازی و بسته بندی به فعالیت خود ادامه می دهد.

شرکت نفت ایرانول در راستای حضور موثر در بازار داخل کشور و بازارهای منطقه ای و جهانی با فرآوری و عرضه انواع روانکار مطابق با استانداردهای بین المللی کیفیتی و بهره گیری از دانش و فن آوری های نوین، حفظ ثبات کیفیت در محصولات و کسب رضایت مشتریان، تلاش های مستمری را پیگیری می نماید. استقرار سیستم مدیریت یکپارچه و اخذ تاییدیه شرکت های معتبر جهانی در زمینه ساخت تجهیزات و قطعات برای روغن های خودرو (اعم از بنزینی، دیزلی و روغن دنده خودرو) موید این مطلب می باشد.

محصولات روغن صنعتی و گریس ایرانول

روغن هیدرولیک ایرانول

روغن هیدرولیک ایرانول

ایرانول HZ

روغن ایرانول HZ با استفاده از روغن پايه‌ پارافينيک مرغوب حاصل از پالايش برشی از نفت خام و انجام فرآيند هيدروژناسيون و همچنین مواد افزودنی مناسب و بدون روی توليد گرديده ‌است.

ایرانول HPM

ایرانول HPM با استفاده از روغن پايه‌ مرغوب حاصل از پالايش برشی از نفت خام و انجام فرآيند پالایش با هیدروژن (Hydro finishing) و مواد افزودنی ضد اکسیداسیون و ضد زنگ ‌زدگی، مناسب برای آب و هوای مرطوب و خشک در دمای بسیار بالا توليد گرديده ‌است.

ایرانول H

ایرانول H با استفاده از روغن پايه‌ پارافینیک مرغوب حاصل از پالايش برشی از نفت خام و انجام فرآيند پالایش با هیدروژن (Hydro finishing) و مواد افزودني ضد اکسیداسیون و ضد زنگ‌زدگی توليد گرديده ‌است.

ایرانول 10

ایرانول 10 با استفاده از روغن پایه پارافینیک حاصل از پالایش برشی از نفت خام و مواد افزودنی مناسب تولید گردیده است.


روغن گردشی ایرانول

ایرانول CX

جهت روانکاری سیستم های هیدرولیک ، دنده و بلبرینگ هایی که نیاز به مواد افزودنی ضد سایش و یا EP نباشد. روانکاری عمومی سیستم هایی که در معرض بار زیاد و یا سائیدگی شدید نباشند.

ایرانول C

در كليه سيستم های گردشی كه سطح کارايی فوق توسط سازنده دستگاه توصيه گرديده است.

ایرانول CM

جهت روانکاری بلبرینگ های عناصر نورد.


روغن توربین ایرانول

ایرانول HBX
ایرانول HBX II
ایرانول HBX Plus
ایرانول HBS

مناسب جهت استفاده در توربین های گاز و بخار و آب مورد مصرف در سیکل های ترکیبی نیروگاه های برق، خطوط لوله انتقال گاز و غیره.

ایرانول HB

توربین های بخار، دنده های صنعتی با سرعت بالا و یاتاقان های ویژه صنعتی در مواقعی که سطوح کارآیی فوق توسط سازنده توصیه گردیده است.


روغن کمپرسور ایرانول

ایرانول VB

کمپرسورهای هوای رفت و برگشتی با دمای خروجی تا  100ºC در مواردی که سازندگان این تجهیزات استفاده از روغن های بدون ماده افزودنی را توصیه نموده اند. به دلیل قابلیت پایین فرار، برای روانکاری پمپ های خلا نیز توصیه می گردند.

ایرانول VDL
ایرانول VDL-X

روغن مناسب جهت استفاده درانواع کمپرسورها اعم از رفت و برگشتی، اسکرو، گردان، سانتریفوژی و ….

ایرانول LPT G

در کلیه‌ کمپرسورهای تبریدی با گاز خنک کننده آمونياکی و هيدروکربن های R12-R22

ایرانول LPT

این روغن جهت استفاده در کمپرسورهای یخ سازی مناسب می باشد.


روغن دنده صنعتی ایرانول

ایرانول IG-F
ایرانول IG
ایرانول IG-S

روغن دنده‌ صنعتی مناسب جهت استفاده در کلیه‌ دنده ‌های حلزونی، جناقی، مارپیچی و دنده‌ های انتقال نیروی صنایع فولاد، بلبرینگ های ‌کفی و غلطکی و سیستم‌ های گردشی که توسط سازنده دستگاه توصيه گرديده است.


روغن ترانسفورماتور ایرانول

ایرانول ترانس D
ایرانول ترانس DN
ایرانول ترانس C

در كليه‌ ترانسفورماتورهای افزاینده و کاهنده‌ برق، کلیدهای قطع و وصل و ساير تجهيزات الکتريکی كه سطوح كارايی فوق توسط سازنده دستگاه توصيه گرديده ‌است.


روغن انتقال حرارت و عملیات حرارتی ایرانول

ایرانول HT

جهت مصرف در سيستم های انتقال حرارتی که حداقل دمای خاموش کردن آنها کمتر از 7ºC- نباشد.

ایرانول CQ

مناسب جهت مصارف عمومی عملیات حرارتی سرد، یعنی در مواردی که ویژگی های کیفی ویژه تحت شرایط سخت مورد نیاز نباشد.


روغن عملیات فلزکاری ایرانول

ایرانول MF
ایرانول CT-F1

سیال امولسیون شونده جهت روانکاری و خنک کاری انواع عملیات فلزکاری و ماشین کاری.

روغن های حل شونده عموما با مقدار مشخصی آب مخلوط می شوند. همیشه روغن به آب افزوده می شود و در حین اضافه شدن مخلوط به هم زده می شود. هرگز آب را به روغن اضافه نکنید.در صد اختلاط روغن با آب معمولأ از پیش تعیین شده می باشد و بایستی از آب با سختی پایین برای تهیه امولسیون استفاده شود.غلظت مخلوط در طی عملیات بایستی ثابت باقی بماند.


سایر روغن های صنعتی ایرانول

روغن ماشین ابزار

ایرانول MTS در روانکاری ماشین ابزارها، ماشین آلات هیدرولیکی، دستگاه های کشویی، چرخ دنده های صنعتی و مواقعی که سطوح کارآیی فوق توصیه گردیده ‌است.

روغن شستشو

ایرانول FL مناسب جهت شستشوی سیستم های روانکاری صنعتی به استثنای توربین.

روغن نساجی

ایرانول دوک در صنایع نسـاجی و جهت روانکاری دوک های نسـاجی مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن فرآیند

ایرانول TRAE، ایرانول TDAE، ایرانول RAE، ایرانول MES و ایرانول DAE به عنوان نرم کننده، رقیق کننده و پرکننده در فرایند تولید لاستیک و قطعات لاستیکی به منظور سهولت در فرآیند و یا بهبود کارآیی محصول نهایی به کار می روند.


گریس ایرانول

گریس ایرانول لیما

گریس ایرانول لیما

ایرانول ليما به عنوان گریس چند منظوره لیتیوم با استفاده از روغن پایه معدنی و هیدروکسی استئارات لیتیم و افزودنی های مناسب برای مصارف گوناگون صنعتی و روانکاری در خودروها تهیه شده است.

  • روانکاری یاتاقان ها و اتصالات توپی و مسطح وسایل نقلیه
  • روانکاری دنده ها و جعبه دنده ها
  • موتورهای الکتریکی
  • کمپرسورها و پمپ ها
  • سیستم های چرخ نقاله

گریس ایرانول ليما EP

گریس ایرانول ليما EP
  • مقاوم در برابر فشار بالا
  • پایداری در برابر شستشو با آب
  • پایداری مکانیکی و حرارتی عالی
  • مقاومت در برابر اکسید شدن
  • محدوده دمای کارکرد : °C 20- تا °C120

گریس ایرانول CAMA

گریس ایرانول CAMA

ایرانول CAMA ترکیبی از روغن پایه معدنی، تغلیظ کننده کلسیمی و ادتیوهای مناسب می باشد که برای انواع کاربری های عمومی و گریس کاری ماشین آلات مختلف تهیه شده است. این محصول مناسب برای دمای عملیاتی بین 20ºC- تا 60ºC+ می باشد و برای استفاده د روانکاری شاسی و پمپ آب خودرو مناسب است.

و اما …

شرکت صنعتی بازرگانی بتکا عرضه کننده محصولات روغن صنعتی و گریس ایرانول بوده و این برند را در طیف گسترده و تنوع محصولات به صنایع داخلی ارائه می نماید.

از شما دعوت می نمائیم جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید با مشاوران بتکا تماس حاصل فرمائید. شماره تماس های دفتر مرکزی در انتهای صفحه هستند؛ کافیست روی هر شماره کلیک کنید تا تماس برقرار شود.

Tel: (+98) 912-103-5927 – آقای هدایتی

 Tel: (+98) 912-145-9677 – آقای طیبی

 Tel: (+98 21) 7761-4682

 Tel: (+98 21) 7761-4313

 Tel: (+98 21) 7761-0564

منبع : iranol.ir

دفتر مرکزی:

  • تهران، خیابان سعدی شمالی، خیابان برادران قائدی، مجتمع بهار، واحد 10

فروشگاه مرکزی:

  • تهران، خیابان امیرکبیر، پاساژ تهران

تماس با ما

تماس سریع (+98) 912-103-5927(+98) 912-145-9677 (+98 21) 7761-4313 (+98 21) 7761-0564 (+98 21) 7761 4682
×

راهنمای جامع بلبرینگ

بلبرینگ (Ball-Bearing) یا اصطلاح بازاری آن یاتاقان یکی از مهم ترین اجزای هر قطعه ماشین آلات صنعتی است. این قطعات با دقت بالا برای کاهش اصطکاک و حمل بار در طول حرکت چرخشی ضروری هستند. شاید تنها 5 درصد ماشین آلات صنعتی باشند که هیچ بلبرینگی ندارند؛ تقریبا 95 درصد ماشین آلات صنعتی حداقل یک بلبرینگ دارند. هزاران نوع بلبرینگ در بازار وجود دارد؛ از جمله خود بلبرینگ، رولبرینگ استوانه ای، رولبرینگ مخروطی، رولبرینگ سوزنی، بلبرینگ کف گرد، بلبرینگ تماس زاویه ای، بلبرینگ ایگرگ و بسیاری از انواع بلبرینگ های دیگر. در حالی که بلبرینگ رایج ترین نوع بیرینگ یا یاتاقان است اما هر نوع دارای ویژگی ها و مزایای خاص خود است که آن را برای یک سری کاربردهای خاص مناسب و برای محیط های عملیاتی دیگر نامناسب می کند.

انتخاب و نصب بلبرینگ مناسب برای اطمینان از عملکرد بهینه دستگاه بسیار مهم است. بلبرینگ مناسب نه تنها عملکرد ماشین آلات شما را افزایش می دهد، بلکه طول عمر آن را نیز افزایش می دهد و در عین حال زمان خرابی و هزینه های تعمیر و نگهداری شما را کاهش می دهد. اگر بلبرینگ اشتباه و نامناسب را انتخاب کنید، خطر کاهش کارایی دستگاه، افزایش نیازهای تعمیر و نگهداری و حتی از کار افتادن کامل دستگاه شما را تهدید می کند.

با این حال، انتخاب بلبرینگ مناسب برای دستگاه شما همیشه آسان نیست. فاکتورهای مختلفی وجود دارد که باید هنگام انتخاب بلبرینگ در نظر بگیرید؛ مانند سرعت، بار و شرایط کار. در اینجا برخی از عواملی را ذکر می کنیم که باید هنگام انتخاب بلبرینگ برای دستگاه خود در نظر بگیرید.

واژه شناسی بلبرینگ

بیشتر مردم نام بلبرینگ را شنیده‌اند، اما آیا می‌دانید قفس بلبرینگ، عنصر نورد یا شیار چیست؟ تفاوت بین بار دینامیک و استاتیک چگونه است؟

دنیای یاتاقان ها پیچیده است و اصطلاحات فنی زیادی در اطراف آن وجود دارد. ما برخی از رایج‌ترین اصطلاحات بلبرینگ را گردآوری کرده‌ایم تا متوجه شوید که منظور از هر نام در بلبرینگ چه می تواند باشد.

بخش ABEC

ABEC مخفف عبارت Annual Bearing Engineering Committee است و به عنوان استانداردی برای اندازه گیری دقت بلبرینگ استفاده می شود. شما معمولاً این مخفف را قبل از عددی خواهید دید که درجه خاصی از دقت را مشخص می کند. هرچه این عدد بیشتر باشد، سطح دقت بلبرینگ بالاتر است. یک بلبرینگ استاندارد معمولاً دارای درجه دقت ABEC 1 است. ABEC 3 نشان دهنده دقت متوسط، ABEC 5 دقت بالا و ABEC 7 دقت بسیار بالا است. به عبارت ساده تر، هر چه سطح دقت بالاتر باشد، یاتاقان به اندازه های مشخص شده خود نزدیک تر می شود.

دقت بیانگر واحدی است که یاتاقان در ابعاد مشخص خود ساخته شده است. در حالی که همه بلبرینگ ها اجزای بسیار دقیقی هستند اما برخی از آنها با دقت بالاتری نسبت به بقیه تولید می شوند. به طور کلی، هرچه سطح دقت بالاتر باشد، عملکرد بهتر یاتاقان در کاهش نویز و لرزش نمایان می شود و گشتاور افزایش می یابد. برای بسیاری از دستگاه ها، دقت در نظر گرفته نمی شود. با این حال، دستگاه های خاصی مانند دوک، آسیاب های با سرعت بالا، پمپ های خلاء و ماشین های بالانس کننده بالاترین سطح ممکن از دقت را می طلبد.

غلاف تنظیم کننده

غلاف تنظیم کننده متداول ترین اجزای مورد استفاده برای قرار دادن رولبرینگ های حفره مخروطی بر روی شفت هستند. این امر به دلیل سهولت نصب آنها و قرار گرفتن دقیق آنها بر روی شفت است که به طولانی شدن عمر یاتاقان کمک می کند. این غلاف ها برای استفاده در شفت های ساده و شفت های پلکانی مناسب هستند. در شفت ساده، غلاف تنظیم کننده به یاتاقان اجازه می دهد تا در هر نقطه از محور قرار گیرد. در شفت پلکانی، یاتاقان را می توان به طور محوری قرار داد و نصب و جدا کردن بلبرینگ را تسهیل کرد.

بلبرینگ تماس زاویه ای

بلبرینگ های تماس زاویه ای دارای شیارهای داخلی و خارجی هستند که نسبت به یکدیگر در جهت محور یاتاقان جابجا می شوند. این امر به بلبرینگ‌های تماس زاویه‌ای این توانایی را می‌دهد تا بارهای شعاعی و محوری را به طور همزمان تحمل کنند و آنها را برای دستگاه هایی که به ظرفیت حمل بار ترکیبی نیاز دارند ایده‌آل می‌کند.

بلبرینگ های تماس زاویه ای معمولاً می توانند بار محوری را فقط در یک جهت تحمل کنند. اگر به ظرفیت بار محوری در هر دو جهت نیاز دارید، می توانید یک جفت بلبرینگ تماس زاویه ای را نصب کنید یا می توانید از یک بلبرینگ تماس زاویه ای دو ردیفه استفاده کنید که می تواند بار محوری را در هر دو جهت تحمل کند. این بلبرینگ ها معمولاً در دستگاه هایی مانند پمپ ها، کمپرسورها، گیربکس ها و دوک یافت می شوند.

بار محوری (رانشی)

بار محوری در امتداد محور، موازی با شفت منتقل می شود. این نوع بار به عنوان بار رانشی نیز شناخته می شود. این نوع بار اغلب در فن های صنعتی و پمپ ها وجود دارد. اکثر بیرینگ ها در درجه اول برای تسهیل بار شعاعی طراحی شده اند. با این حال، برخی از بلبرینگ ها در بازار وجود دارند که به طور خاص برای حمل بار محوری طراحی شده اند. این یاتاقان ها عبارتند از رولبرینگ های سوزنی و بلبرینگ های کف گرد.

هنگامی که بار محوری در کنار بار شعاعی رخ می دهد، به آن بار ترکیبی می گویند. بلبرینگ‌هایی مانند بلبرینگ‌های تماس زاویه‌ای و رولبرینگ‌های مخروطی برای تحمل بارهای ترکیبی طراحی شده‌اند.

بار شعاعی

بیشتر بلبرینگ ها برای حمل بار شعاعی طراحی شده اند. بار شعاعی باری است که در زاویه 90 درجه به شفت اعمال می شود. این نوع بار در حمل و نقل مواد، کارخانه های فولاد و کاربردهای نوار نقاله رایج است. یاتاقان‌هایی مانند رولبرینگ استوانه‌ای، رولبرینگ سوزنی و بلبرینگ‌های شیار عمیق معمولاً می‌توانند بار شعاعی را تحمل کنند، اگرچه میزان باری که می‌توانند حمل کنند به نوع یاتاقان بستگی دارد.

بوشینگ

بوشینگ که به عنوان بلبرینگ ساده نیز شناخته می شود، نوعی از یاتاقان است که حرکت را با لغزیدن به جای غلطیدن تسهیل می کند. بوشینگ ها ظرفیت حمل بار بسیار بالایی دارند اما به دلیل سطوح بالای اصطکاک ایجاد شده توسط ناحیه تماس، فقط می توانند با سرعت های آهسته کار کنند.

بوشینگ ها به دلیل طراحی مینیمالیستی معمولاً طول عمر بالایی دارند؛ بنابراین معمولاً در دستگاه های سنگین استفاده می شوند که خرابی بلبرینگ فاجعه بار است. این موارد شامل توربین های بخار نیروگاه، کمپرسورها و محورهای پروانه کشتی می شود.

قفس (نگهدارنده)

قفس یا نگهدارنده بلبرینگ وظیفه نگه داشتن عناصر نورد و جلوگیری از افتادن آنها از یاتاقان را بر عهده دارد. در ساخت قفس ها طیف وسیعی از مواد موجود است که شامل پلاستیک، فایبرگلاس، برنز و فولاد هستند. هر ماده دارای ویژگی ها و مزایای متفاوتی است که آن را برای محیط های عملیاتی و کاربردهای مختلف مناسب می کند. فولاد یکی از متداول‌ترین مواد مورد استفاده برای قفس‌های بلبرینگ است زیرا از استحکام بالایی برخوردار است و در مقابل حرارت نیز مقاوم است. برنز نیز در یرولبرینگ ها به دلیل توانایی آن در دفع گرما از عناصر نورد و کمک به افزایش عمر یاتاقان رایج است.

کلیرانس

کلیرانس بلبرینگ، مقدار فضای بین عناصر نورد و شیارهای یک یاتاقان است. در بیشتر موارد، بلبرینگ به مقدار کمی فاصله برای نگهداری گریس یا روغن نیاز دارد. با این حال پیامد طبیعی این فاصله داخلی، مقدار کمی بازی در یاتاقان یا حرکت شیارها در ارتباط با یکدیگر است. در برخی موارد، بلبرینگ ممکن است نیاز به فاصله منفی داشته باشد که به عنوان پیش بار نیز شناخته می شود. این امر استحکام یاتاقان را افزایش می دهد و از تغییر شکل جلوگیری می کند.

بار ترکیبی

دو نوع بار وجود دارد که یک یاتاقان می تواند با آن مواجه شود: بار محوری و بار شعاعی. بار محوری در جهت شفت رخ می دهد در حالی که بار شعاعی در زاویه قائم به شفت قرار دارد. هر یاتاقان ظرفیت بار متفاوتی خواهد داشت که هم به میزان بار و هم به نوع بار مربوط می شود. برخی از بلبرینگ ها می توانند بار محوری را تحمل کنند در حالی که برخی دیگر قادر به تحمل بار شعاعی هستند.

هنگامی که بار محوری در کنار بار شعاعی رخ می دهد، به آن بار ترکیبی می گویند. برخی از یاتاقان ها وجود دارند که قادر به تحمل بارهای محوری و شعاعی به طور همزمان هستند؛ بلبرینگ های تماس زاویه ای و رولبرینگ های مخروطی. بارهای ترکیبی اغلب در دستگاه هایی مانند پمپ ها، کمپرسورها، فن ها، گیربکس ها و دوک ها یافت می شوند.

رولبرینگ استوانه ای

رولبرینگ های استوانه ای به دلیل داشتن عناصر نورد استوانه ای شکل، به گونه ای طراحی شده اند که ظرفیت حمل بار بالایی را ارائه دهند. به لطف سطح تماس بزرگ این عناصر نورد با حلقه بیرونی، بار در سطح وسیع تری توزیع می شود و امکان حمل بارهای شعاعی سنگین را فراهم می کند. این یاتاقان ها در طیف گسترده ای از طرح ها، انواع و اندازه ها موجود هستند که آنها را برای استفاده در بسیاری از کاربردها و صنایع مناسب می کند. طرح های آب بندی شده و جدا شونده نیز برای انعطاف بیشتر در دسترس هستند. رولبرینگ های استوانه ای معمولا در موتورهای الکتریکی، گیربکس ها، پمپ ها، کمپرسورها و ماشین آلات سنگین یافت می شوند.

فرسودگی

فرسودگی بلبرینگ یکی از شایع ترین علل خرابی زودرس بلبرینگ است که 34 درصد از خرابی بلبرینگ ها به فرسودگی نسبت داده می شود. شما می توانید با تعیین یاتاقانی که ظرفیت بار مناسب برای نیازهای کاربردی شما را داشته باشد، به جلوگیری از فرسودگی یاتاقان کمک کنید. علائم اولیه فرسودگی را اغلب می توان از طریق نظارت بر وضعیت شناسایی کرد و اجازه می دهد یاتاقان قبل از وقوع خرابی فاجعه بار جایگزین شود.

بلبرینگ درجه مواد غذایی

بلبرینگ‌های فود گرید یاطاقان‌هایی هستند که به‌طور خاص برای استفاده در صنایع غذایی و آشامیدنی طراحی شده‌اند. این بدان معنی است که آنها برای استفاده در نزدیکی مواد غذایی ایمن هستند و در برابر شستشوهای با فشار بالا که در صنعت رایج هستند مقاومت می کنند.

این بلبرینگ ها معمولاً از فولاد ضد زنگ یا ترموپلاستیک ساخته می شوند. آنها معمولاً دارای سطوح صاف هستند تا تمیز کردن را آسان کرده و رشد باکتری ها را به حداقل برسانند. بلبرینگ های درجه غذایی با روان کننده های درجه مواد غذایی روغن کاری می شوند که برای تماس اتفاقی با مواد غذایی تایید شده اند. علاوه بر استفاده در خطوط تولید مواد غذایی، یاتاقان‌های گرید مواد غذایی به لطف سطوح بالای مقاومت در برابر خوردگی که این بلبرینگ‌ها ارائه می‌دهند، اغلب در صنایعی مانند داروسازی و پزشکی نیز یافت می‌شوند.

هوزینگ

هوزینگ یا محفظه های بلبرینگ برای تسهیل نصب آسان یاتاقان بر روی تقریباً هر سطحی استفاده می شود، در حالی که از یاتاقان در برابر محیط های عملیاتی سخت محافظت می کند. هوزینگ ها را می توان از طیف وسیعی از مواد تولید کرد، اگرچه رایج ترین آنها فولاد یا چدن است.

تقریباً هر نوع بلبرینگ را می توان در یک محفظه یاتاقان قرار داد، اگرچه رایج ترین آنها بلبرینگ ها و رولبرینگ های استوانه ای هستند. طراحی جدا شونده نیز برای تسهیل نصب و نگهداری آسان بر روی شفت های با قطر بزرگ، بدون نیاز به از بین بردن تجهیزات اطراف موجود است.

ایزو ISO

ISO مخفف “سازمان بین المللی استانداردسازی” است؛ نهادی بین المللی است که استانداردهای صنعتی و تجاری را برای همه چیز از ساخت و ساز و امنیت گرفته تا کنترل کیفیت تعیین می کند.

محصولات انتقال نیرو باید استانداردهای ISO را برای طیف وسیعی از معیارها از جمله دقت، تلرانس، الزامات بار و دقت ابعادی برآورده یا از آن فراتر رود. اکثر تولید کنندگان اطلاعات کاتالوگ خود از جمله بار و عمر سرویس را بر اساس فرمول های توسعه یافته ISO قرار می دهند.

لاینر بیرینگ

یاتاقان خطی بلبرینگی است که به طور خاص برای حرکت خطی در امتداد شفت یا ریل طراحی شده است، به جای یاتاقان شعاعی که برای تسهیل حرکت چرخشی طراحی شده است. یاتاقان خطی ممکن است ساده باشد یا حاوی عناصر نورد مانند توپ یا غلتک باشد. انواع مختلفی از یاتاقان های خطی وجود دارد که آنها را برای استفاده در طیف گسترده ای از کاربردها مناسب می کند.

رولبرینگ سوزنی

رولبرینگ های سوزنی از غلتک های استوانه ای بلند و نازک که شبیه سوزن هستند ساخته شده اند. این غلتک ها معمولاً حداقل چهار برابر قطرشان هستند. این به بلبرینگ های غلتکی سوزنی ظرفیت بار شعاعی برجسته ای در سرعت های متوسط می دهد. برخی از رولبرینگ های سوزنی روی یک شیار داخلی کار می‌کنند اما بسیاری از آنها مستقیماً روی یک محور فولادی سخت شده کار می‌کنند تا فضای مورد نیاز را به حداقل برسانند. این باعث می شود این بلبرینگ ها برای استفاده در برنامه هایی که ممکن است فضا محدود باشد ایده آل باشند.

عناصر نورد

عناصر نورد یک یاتاقان بین حلقه های داخلی و خارجی یاتاقان قرار دارند و برای انتقال حرکت چرخشی و در عین حال به حداقل رساندن ضریب اصطکاک استفاده می شوند. انواع مختلفی از عناصر نورد موجود است که هر کدام خواص و مزایای متفاوتی دارند. نوع عنصر نورد که انتخاب می کنید به نیازهای برنامه شما از جمله بار، سرعت و شرایط عملیاتی بستگی دارد.

عناصر نورد به توپ و غلتک تقسیم می شوند. به طور کلی، بلبرینگ‌های توپ معمولاً برای برنامه‌های با سرعت بالا با نیازهای بار کم تا متوسط استفاده می‌شوند، در حالی که رولبرینگ ها برای دستگاه هایی که نیاز به بار سنگین دارند و در سرعت‌های متوسط کار می‌کنند ترجیح داده می‌شوند. با این حال، انواع مختلفی از هر نوع بلبرینگ وجود دارد، با گزینه های موجود برای مطابقت با هر نیاز کاربردی.

بلبرینگ خود تنظیم

بلبرینگ های خود تنظیم برای جبران ناهماهنگی طراحی شده اند و از تجهیزات اطراف در برابر آسیب محافظت می کنند و در عین حال عمر بلبرینگ را افزایش می دهند. این یاتاقان ها زمانی توصیه می شوند که تراز شفت و محفظه مشکل باشد یا در جاهایی که شفت ممکن است در حین کار خم شود.

رولبرینگ بشکه ای

رولبرینگ بشکه ای که اغلب به اختصار SRB نامیده می شوند، توسط چندین غلتک کروی شکل ساخته می شوند که با یک قفس یا نگهدارنده بین حلقه داخلی و خارجی یاتاقان در کنار هم قرار می گیرند. این یاتاقان ها می توانند بارهای محوری و شعاعی را در سرعت های بالا تحمل کنند. این بلبرینگ‌ها که در سال 1919 اختراع شدند، به دلیل شکل نوآورانه عناصر غلتکی، برای استفاده در کاربردهایی که مستعد ناهماهنگی و انحراف محور هستند، مناسب هستند.

رولبرینگ های بشکه ای را اغلب می توان در محورهای اصلی توربین های بادی و همچنین در معدن و معدن، فلزات و صنایع دریایی یافت.

رولبرینگ مخروطی

رولبرینگ های مخروطی بیشتر در چرخ های اتومبیل، کامیون و تریلر یافت می شوند. این یاتاقان ها از چندین غلتک مخروطی تشکیل شده اند که با یک قفس یا نگهدارنده بین دو حلقه یاتاقان نگه داشته می شوند. غلتک ها و قفس معمولاً به قسمت داخلی مونتاژ می شوند و در مجموع به عنوان مخروط بلبرینگ شناخته می شوند. شیار بیرونی به طور کلی جدا است. این یاتاقان ها می توانند بارهای محوری و شعاعی را تحمل کنند و در انواع تک ردیفه و دو ردیفه برای ظرفیت حمل بار اضافی موجود هستند.

بلبرینگ کف گرد

بلبرینگ های کف گرد برای تحمل بارهای محوری طراحی شده‌اند. طیف گسترده ای از عناصر نورد را می توان در یک بلبرینگ کف گرد از جمله ساچمه، رولبرینگ سوزنی، رولبرینگ استوانه ای و رولبریگ مخروطی یافت. عناصر نورد معمولاً با استفاده از یک قفس یا نگهدارنده کنار هم نگه داشته می شوند و بین دو واشر قرار می گیرند.

بلبرینگ های کف گرد در هر جایی که بار در طول شفت منتقل می‌شود و نه در مقابل آن استفاده می‌شود که شامل کاربردهای هوافضا، دریایی و خودرو می شود.

نکات مهم هنگام خرید بلبرینگ

اولین چیزی که هنگام انتخاب بلبرینگ خود باید در نظر بگیرید فضای نصب موجود است. مهم نیست که یک یاتاقان چقدر برای نیازهای دستگاه شما مناسب است، اگر فضای موجود کافی نباشد نمی توان آن را نصب کرد. برخی از انواع بلبرینگ ها فضای محوری بیشتری را نسبت به سایرین اشغال می کنند، بنابراین اگر مناسب ترین یاتاقان برای دستگاه شما بیش از حد بزرگ باشد، همیشه گزینه های جایگزین وجود دارد.

موضوع بعدی میزان تحمل بار است. دو نوع بار مختلف وجود دارد که وقتی به مشخصات بلبرینگ نگاه می کنیم در مورد آنها صحبت می شود: بار شعاعی و بار محوری. بار شعاعی عمود بر شفت است، در حالی که بار محوری که به عنوان بار رانشی نیز شناخته می شود، موازی با شفت است. بلبرینگ های مختلف قادر به تحمل انواع مختلف بار در جهات و اندازه های متنوع هستند. به عنوان مثال رولبرینگ استوانه ای می تواند بار شعاعی بالایی را تحمل کند در حالی که بلبرینگ کف گرد بار عمدتا محوری را تحمل می کند. اگر بلبرینگ به طور همزمان تحت بار شعاعی و محوری قرار گیرد، به این وضعیت بار ترکیبی گفته می شود، بیرینگ هایی نظیر رولبرینگ مخروطی به طور خاص برای تحمل بارهای ترکیبی طراحی شده اند.

در برخی از دستگاه ها بلبرینگ ها ممکن است برای متعادل کردن شرایط بار متغیر یا برای رسیدگی به شرایط بار پیچیده نیاز به جفت شدن داشته باشند. در این شرایط بهتر است با یک متخصص حوزه بلبرینگ مشورت کنید تا در مورد بهترین چیدمان یاتاقان برای دستگاه شما مشاوره تخصصی دریافت کنید. کارشناسان پشتیبانی شرکت بتکا برای مشتریان خود آموزش رایگان را به ارمغان آورده اند.

هر بلبرینگ دارای سرعتی است که در آن بهینه عمل می کند، همراه با حداکثر سرعت دستگاه. یاتاقان های خاصی مانند بلبرینگ شیار عمیق و بلبرینگ تماس زاویه ای به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند در سرعت های بالا مقاومت بیشتری داشته باشند. رولبرینگ استوانه ای و رولبرینگ سوزنی اغلب با یک قفس یا Cage در دسترس هستند که سرعت عملیات بالاتری را ممکن می کند. باز هم، این به طور معمول ظرفیت تحمل بار بلبرینگ را کاهش می دهد. اگر بلبرینگی را انتخاب کنید که دارای درجه سرعت کافی نیست، احتمالاً بلبرینگ شما به دلیل خستگی از کار می افتد و باعث آسیب سنگین می شود و نیاز به تعویض دارد.

اعمال بار به بلبرینگ باعث تغییر شکل الاستیک می شود. این امر با مناطق تماس بین عناصر نورد و شیار شروع می شود. سختی یک بلبرینگ حاصل رابطه بین بار و تغییر شکل الاستیک حاصل را توصیف می کند. هر چه سفتی بیشتر باشد، تغییر شکل کمتر است. در بسیاری از موارد، تغییر شکل الاستیک یاتاقان ها حداقل است و می توان آن را نادیده گرفت. با این حال، در برخی از دستگاه ها مانند ماشین ابزار، سختی بلبرینگ بسیار مهم است. رولبرینگ ها اغلب یاتاقان های انتخابی هستند که در آن سطوح بالایی از استحکام یاتاقان مورد نیاز است. استحکام بلبرینگ های دیگر مانند بلبرینگ های تماس زاویه‌ای و رولبرینگ‌های مخروطی را اغلب می‌توان از طریق بارگذاری پیش‌بار افزایش داد.

ناهماهنگی در دستگاه می تواند ناشی از موارد مختلفی از جمله ازدیاد بار، دقت پایین شفت و محفظه و خطاهای نصب باشد. در حالی که برخی از بلبرینگ ها می توانند این موارد را تحمل کنند اما برخی دیگر ممکن است آسیب ببینند که منجر به خرابی زودرس بلبرینگ می شود. به همین دلیل، مهم است که قبل از انتخاب بلبرینگ، سطح ناهماهنگی در دستگاه را در نظر بگیرید. بلبرینگ هایی که قابلیت خود تراز شدن دارند معمولاً برای دستگاه هایی انتخاب می شوند که در آن ناهماهنگی وجود دارد. انواع آنها شامل رولبرینگ کروی و یاتاقان های خود تراز شونده باشد که می توانند ناهماهنگی را جذب کنند و به جلوگیری از آسیب به ماشین آلات اطراف کمک کنند.

در برخی از محیط‌های عملیاتی، سطوح پایین نویز ممکن است مهم باشد. اکثر بیرینگ های عناصر نورد حداقل سطح سر و صدای ممکن را تولید می کنند. با این حال، برخی از موتورهای الکتریکی و ابزارهای اندازه گیری ممکن است در حین کار نیاز به کاهش بیشتر سطح سر و صدا و نویز داشته باشند. بلبرینگ‌های شیار عمیق معمولا بیرینگ های انتخابی هستند که در آن سطح صدای کم بسیار مهم است. همچنین می‌توان برای بلبرینگ هایی مانند رولبرینگ‌های استوانه‌ای تنظیماتی انجام داد تا سطح نویز در حین کار کاهش یابد.

هر دستگاه دارای یک محیط عملیاتی متفاوت خواهد بود. درک شرایطی که بلبرینگ شما در آن کار می کند قبل از انتخاب بسیار مهم است. این موارد می تواند شامل آلودگی، دما، ضربه و لرزش باشد. برخی از بیرینگ ها دارای مواد اولیه ای هستند که در برابر ضربه مقاوم هستند یا دارای گواهینامه ایمن برای مواد غذایی هستند که آنها را برای صنایعی مانند مواد شیمیایی، مواد غذایی و دارویی ایده آل می کند. برخی دیگر به طور خاص برای کار در دماهای بالا یا تحمل بارهای ضربه ای سنگین و سطوح بالای ارتعاش طراحی شده اند. شناخت محیط کار ماشین آلات به شما کمک می کند تا بلبرینگ مناسب را برای دستگاه خود انتخاب کنید، همراه با مناسب ترین فرمول آب بندی و روان کننده برای پشتیبانی از آن. این به بلبرینگ شما بهترین شانس ممکن را برای دستیابی به عمر طولانی، کاهش زمان از کار افتادگی و افزایش بهره وری شما می دهد.

نصب بلبرینگ

نحوه نصب و برداشتن بلبرینگ به نوع بلبرینگ، محیط عملیاتی و ترجیحات فردی شما بستگی دارد. با این حال، ممکن است تحت تأثیر فضای موجود نیز قرار گیرد. یاتاقان‌هایی که می‌توانند از هم جدا شوند معمولاً نصب و جداسازی آسان‌تر هستند. این موضوع می تواند شامل رولبرینگ های استوانه ای، رولبرینگ های مخروطی و رولبرینگ های سوزنی شود. این بلبرینگ ها برای کاربردهایی که نیاز به بازرسی منظم دارند، ایده آل هستند. نصب بلبرینگ های با حفره های مخروطی دشوارتر است زیرا فاصله داخلی باید در طول فرآیند نصب تنظیم شود. برای دستگاه هایی که بازرسی یا تعمیر و نگهداری منظم مورد نیاز است، یا جایی که یاتاقان توسط ماشین آلات سنگین احاطه شده است، یاتاقان جدا شونده می‌تواند انتخاب خوبی باشد. نصب این بلبرینگ ها بدون نیاز به برچیدن تجهیزات اطراف ساده است.

روانکاری بلبرینگ

وقتی صحبت از عملکرد قابل اعتماد و کارآمد بلبرینگ می شود، انتخاب روان کننده بسیار مهم است. روان کننده ها به کاهش اصطکاک کمک می کنند که منجر به کاهش سایش و افزایش طول عمر یاتاقان های شما می شود. به همین دلیل، ضروری است که همزمان با مشخص کردن بلبرینگ، انتخاب روانکار خود شامل روغن و یا گریس را نیز در نظر بگیرید. انتخاب روان کننده مناسب به اندازه انتخاب بلبرینگ مناسب اهمیت دارد. روان کننده ای که انتخاب می کنید به شرایط عملکرد بلبرینگ از جمله بار، سرعت، دما و آلودگی بستگی دارد.

آب بندی بلبرینگ

بدون در نظر گرفتن کاسه نمد یا دیگر راه حل های آب بندی که استفاده می کنید، انتخاب بهترین بلبرینگ ممکن برای دستگاه تان فایده ای ندارد. همیشه یک کاسه نمد با کیفیت انتخاب کنید که آلودگی را از یاتاقان دور کند و هم بلبرینگ و هم روان کننده آن را تمیز نگه دارد. این امر به بلبرینگ شما بهترین شانس ممکن را برای دستیابی به بهترین عمر ممکن می دهد. هنگامی که به کاسه نمد مورد نیاز بلبرینگ خود فکر می کنید، باید نوع یاتاقان، آلاینده هایی که در معرض آن قرار می گیرد، دمای کاری که در معرض آن قرار می گیرد و نوع روان کننده ای که استفاده می شود را در نظر بگیرید. و البته نیروهایی که به کاسه نمد اعمال خواهد شد. کاسه نمد مورد نیاز شما باید هنگام انتخاب بلبرینگ در نظر گرفته شود تا بتوانید اطمینان حاصل کنید که آنها با هم سازگار هستند و به طور موثر با هم کار می کنند.